Stichting HULP OOST-EUROPA BUURTSCHAP OVERLEEK EN HELPERS

Enkele leden van de groep Hoeboeh komen sinds maart 1991 met hulpgoederen in Roemenië rondom de grote plaats Brasov. Inspiratiebron in die tijd was het zien van schrijnende beelden van armoede en leed, gefilmt door de EO aan het einde van het jaar 1989, vlak voor de val van Ceausescu.
In het jaar 1996 richtten enkele mensen de groep Boeh (Buurtschap Overleek En Helpers) op en werd begonnen met echt gerichte hulp. De nodige hulpgoederen niet te veel naar één project en niet te weinig naar een ander project.
De stichting Hoeboeh is in 2015 gestart met twee nieuwe, kleinschalige projecten in de republiek Moldavië. In het dorp Rascaiti en het dorp Purcari.
Enkele jaren later werd Boeh, veranderd in stichting Hoeboeh (Hulp Oost-Europa Buurtschap Overleek En Helpers).
Alle medewerkers helpen Hoeboeh op vrijwillige basis, en Hoeboeh mag zich gelukkig prijzen dat er altijd voldoende enthousiaste vrijwillig(st)ers zijn.
Aan al dit vrijwillig(st)ers werk, zoals sorteren, inpakken, transporteren en acties in Nederland wordt gewerkt door mensen met verschillende kerkelijke achtergronden, maar ook door mensen zonder kerkelijke achtergrond.
Wij vinden het fijn dat er met deze verschillen geen belemmeringen zijn om het evangelie van Jezus Christus te helpen verbreiden in woord en daad.
Het is niet zo dat alleen vrijwillig(st)ers uit buurtschap overleek komen, uit de wijde omtrek helpen de mensen om de projecten te ondersteunen.
Hoeboeh wil zich blijven inzetten voor de sociaal zwakkere- en achtergestelde mede mens in Oost Europa.
Particulieren, bedrijven en kerkgenootschappen steunen ons financieel.
Helpt u ook mee???   NL 76 RABO 0310725674  tnv. Hoeboeh

Goederen die welkom zijn voor ondersteuningshulp in Oost Europa.
Schoolontwikkelings-materiaal / handarbeid materiaal (van figuurzaag tot bolletjes wol etc) / scootmobiel zware uitgave / incontinentiemateriaal / papier kleur en blanco / pennen en potloden / lappen stof / renovatiemateriaal (verf, spijkers, schroeven, elektramateriaal (geaard) / goede kleding, dekens, schoenen, laarzen etc. / betonmolen / kruiwagens / handgereedschap (ook elektrisch handgereedschap) / rollators / rolstoelen (speciaal kinderrolstoel) / muziekinstrumenten /  goede fietsen / tuingereedschap / grote partijen houdbaar voedsel. Grote artikelen zoals kasten en groot huisraad gaat niet met Hoeboeh mee op transport, dit neemt te veel ruimte in beslag in de vrachtwagen. Heeft u artikelen die hier niet bijstaan, en u denkt dat het geschikt is voor Oost Europa hulp bel gerust.
Curiosa artikelen zijn zeer welkom om te verkopen in het winkeltje aan de weg Overleek 16 t.b.v. de hulp projecten in Oost Europa.
Indien mogelijk aanleveren Overleek 16 Monnickendam, is dit niet mogelijk dan bellen naar 0204361709.

Ook welkom is oud koper / zink / lood / ijzer etc. dit voor verkoop t.b.v. hulp in Oost Europa. Aanleveren  Overleek 16 op het beton naast de container