Stichting HULP OOST-EUROPA BUURTSCHAP OVERLEEK EN HELPERS

Emmanuel’s House is een particulier opvangtehuis voor jonge meisjes/vrouwen die ongewenst zwanger zijn geraakt en thuis niet meer welkom zijn. Deze meisjes zijn van allerlei komaf, van goede huize tot rechtstreeks van de straat. Het is nu ook een tehuis voor moeders met kinderen die gebukt gaan onder huiselijk geweld. ‘’Een blijf van m’n lijf huis’’. Het huis wordt geleid door jonge enthousiaste Roemeense mensen. De maximale opvang in Emmanuel´s House is geschikt voor 9 moeders met kinderen. De huisvesting voor de moeders en kinderen is binnenkort aan renovatie toe. In de komende jaren zal Hoeboeh hier nog veel financiële en materiële steun verlenen.
Ons motto is " kunnen we helpen dan moeten we ook helpen".
Hoeboeh is in 2006 in contact gekomen met Emmanuel’s House door de leider van het straatjongenstehuis ‘Charis’ tijdens een transport waar Hoeboeh voor10 gereviseerde naaimachines een goede bestemming wilde vinden. Emmanuel’s House heeft een kleding naai-atelier, geeft les aan de bewoonsters en maakt- en repareert kleding om zo wat extra geld binnen te halen.
Nu en in de toekomst gaan er met elk transport gereviseerde naaimachines mee en als de moeders het tehuis verlaten en (weer) op hun zelf kunnen wonen krijgen ze een machine mee. Met het transport gaat ook veel kleding, speelgoed, keukenmateriaal e.d naar Emmanuel’s House. De totale kosten van stookhout in de winter zijn voor rekening van Hoeboeh. Regelmatig brengt Hoeboeh hier pindakaas en ander voedzaam voedsel.
Adres: Emmanuel’s House strada laterala nr.100 Codlea Romania. 
kijk hier voor de foto's