Stichting HULP OOST-EUROPA BUURTSCHAP OVERLEEK EN HELPERS

Niet ver van de plaats Sacélé (± 6 km), ligt de school (het internaat) Bradet. Het is meer een gehucht dan een dorp, maar zeer mooi gelegen in de natuur.
Vroeger werden de gebouwen gebruikt voor T.B.C. verpleging.

Nu zijn de gebouwen in gebruik voor onderwijs aan minder begaafde kinderen. In 1991 waren hier 254 kinderen gehuisvesd, nu in 2014 zijn er nog 125 kinderen maar met ernstige beperkingen. In de eerste jaren hielp Hoeboeh de school en het internaat. Maar door de splitsing van school en internaat is Hoeboeh nu nog alleen aktief in de school, omdat we van de directie van het internaat geen hoogte kregen.
Bradet is een staatsinstelling. Hoeboeh brengt hier hoofdzakelijk goederen en soms geld om kleine aktiviteiten, die niet betaald worden door de staat, te kunnen bekostigen. Veel educatiefmateriaal zoals kleine puzzles, hand-en electrische figuurzagen voor de houtbewerking, wol, papier, lijm, kralen, knopen verf etc. Ook brengen we hier veel schoolontwikkelings-materiaal, kleding en schoenen heen.
De kinderen komen vaak in vodden op school en worden door de school aangekleed. De kinderen die wel naar huis gaan krijgen een briefje mee met de mededeling aan de ouders/verzorgers dat de kinderen met de door school gegeven kleding en schoenen de volgende dagen weer op school moeten dragen!!!!!!!
De leeftijd van de kinderen in Bradet is van 5 t/m 18 jaar.
Het hele jaar door worden er mutsen en sjaals gebreid in heel waterland voor de kinderen in Bradet.
In september word in Overleek door de vrijwillig(st)ers voor elk kind een cadeautje samengesteld al naar gelang de leeftijd. Deze cadeautjes worden met kerst aan de kinderen uitgedeeld door de leiding.
kijk hier voor de foto's