Stichting Hulp Oost-Europa Buurtschap Overleek En Helpers

 

 

 


Contact met het bejaardenhuis Cristiana in Sãcele 
begon allemaal met een brief in 2005 vol wanhoop van een oma uit Brasov. De brief was gericht aan haar correspondentie vriendin in Monnickendam, die met elk transport een voedselpakket meegaf. De vrouw zat volledig aan de grond, haar kinderen hadden haar alles afgenomen. Ze kon de huur niet meer betalen (haar zoon met zijn vrouw waren beiden aan de drank zonder vaste verblijfplaat waren met hun 3 kinderen bij haar in komen inwonen) geen elektra, geen verwarming. En dat in de winter. In ‘Christiana’ was plaats voor de oma. Er moest wel wat bij betaald worden voor inwoning. In 2008 overleed Oma Ildico Flinta van verdriet en zonder haar kinderen en kleinkinderen ooit nog gezien te hebben. Hoeboeh heeft de begrafenis betaald
en is doorgegaan met het bejaardenhuis te steunen zoals financiële hulp voor de afbouw van de lift, thermopane ramen op de bovenste verdieping, thermpane ramen en deuren in de keuken. Er is een grote gift ontvangen om de kledingwasserij te renoveren in 2014 en 2015.
In  het bejaardenhuis is plaats voor 25 sociaal zwakkeren zoals Ildico Flinta. Na de vebouwing van de bovenste verdieping kunnen totaal 90 personen worden gehuisvest .
‘Christiana’ heeft een tweedehands kleding winkeltje waarin een gedeelte van de goederen  die Hoeboeh aanlevert worden verkocht. De ouderen staan in de winkel, helpen in de keuken en doen portierswerk etc. Al naar wat zij nog kunnen en willen doen.
Aan ‘Christiana’ is ook een polikliniek verbonden in het centrum van Brasov. Hier worden door doctoren gratis consulten gegeven aan de sociaal zwakkere medemens.  Hoeboeh brengt hier speciaal gevraagde goederen.
‘Christiana’ kan blijven werken door de giften van Roemeense- en buitenlandse sponsers.
Website: www.christianabv.ro   Adres ‘Asociata Filantropa Christiana’ strada George Moroianu nr.11 Sãcele.

 

 

kijk hier voor de foto's