Stichting HULP OOST-EUROPA BUURTSCHAP OVERLEEK EN HELPERS
Contact met het bejaardenhuis Cristiana in Sãcele begon allemaal met een brief in 2005 vol wanhoop van een oma uit Brasov. De brief was gericht aan haar correspondentie vriendin in Monnickendam, die met elk transport een voedselpakket meegaf. De vrouw zat volledig aan de grond, haar kinderen hadden haar alles afgenomen. Ze kon de huur niet meer betalen (haar zoon met zijn vrouw waren beiden aan de drank zonder vaste verblijfplaat waren met hun 3 kinderen bij haar in komen inwonen) geen elektra, geen verwarming. En dat in de winter. In ‘Christiana’ was plaats voor de oma. Er moest wel wat bij betaald worden voor inwoning. In 2008 overleed Oma Ildico Flinta van verdriet en zonder haar kinderen en kleinkinderen ooit nog gezien te hebben. Hoeboeh heeft de begrafenis betaald
en is doorgegaan met het bejaardenhuis te steunen zoals financiële hulp voor de afbouw van de lift, thermopane ramen op de bovenste verdieping, thermpane ramen en deuren in de keuken. Er is een grote gift ontvangen om de kledingwasserij te renoveren in 2014 en 2015.
In  het bejaardenhuis is plaats voor 25 sociaal zwakkeren zoals Ildico Flinta. Na de vebouwing van de bovenste verdieping kunnen totaal 90 personen worden gehuisvest .
‘Christiana’ heeft een tweedehands kleding winkeltje waarin een gedeelte van de goederen  die Hoeboeh aanlevert worden verkocht. De ouderen staan in de winkel, helpen in de keuken en doen portierswerk etc. Al naar wat zij nog kunnen en willen doen.
Aan ‘Christiana’ is ook een polikliniek verbonden in het centrum van Brasov. Hier worden door doctoren gratis consulten gegeven aan de sociaal zwakkere medemens.  Hoeboeh brengt hier speciaal gevraagde goederen.
‘Christiana’ kan blijven werken door de giften van Roemeense- en buitenlandse sponsers.
Website: www.christianabv.ro   Adres ‘Asociata Filantropa Christiana’ strada George Moroianu nr.11 Sãcele.
kijk hier voor de foto's

Ildico Gosuly in Sãcele heeft bij haar huis een klein depot van gratis uitgiften van hulpgoederen in opdracht van Hoeboeh.
Ildico is ook werkzaam als aktieviteitenbegeleidster in het bejaarden huis ‘Christiana’ voor twee dagen per week. Hoeboeh stelt geld beschikbaar om de begeleidster haar werk te kunnen laten doen in het bejaardenhuis.
Fam. Gosuly strada Narciselor Sãcele provincie Brasov


Bij de Hongaarse Reformatorische kerkgemeenschap in de plaats Sãcele brengen we sinds enkele jaren gebruiksartiekelen ( kleding, schoenen, keuken machines.etc.etc.) Deze gemeente ontvangt van Hoeboeh geen geldelijke ondersteuning. Om toch extra kerkelijke inkomsten te verkrijgen stimuleert Hoeboeh deze gemeente te werken met de hulpgoederen. Dit heeft geresulteerd in het zelf opzetten van aktieviteiten . Tussen de goederen zit materiaal voor een  te houden tombola (bingo), het opzetten van een zogenaamde ‘high tea’ dit b.v. èèn keer per maand. Ook is er nu gestart met een tweedehands kleding winkeltje, waar zelfgemaakte pasta word verkocht.
Het is natuurlijk goed om vissen te brengen. Maar beter is het brengen van hengels dan kunnen ze zelf de vis vangen. Deze kerkgemeenschap word ook gesteund door de Roemenië werkgroep uit Saarloos.
De hulpgoederen uit Saarloos staan opgeslagen bij Hoeboeh en gaan mee naar Roemenë met het transport van Hoeboeh.
Adres:Parochia Reformatoricus strada George Morianu nr 12 Sãcele provincie Brasov
kijk hier voor de foto's